Ακυρώνεται! – Συμβάλουμε στην Προφύλαξη! Στα βήματα των αρχαίων Ελλήνων!!

Ημερομηνία Δράσης:

Κάθε Σαββατοκύριακο του Απρίλη από 10:00 έως 18:00

Ακυρώνεται! – Συμβάλουμε στην Προφύλαξη! Στα βήματα των αρχαίων Ελλήνων!!

Ημερομηνία Δράσης:

Κάθε Σαββατοκύριακο του Απρίλη από 10:00 έως 18:00

Αν θέλετε να έχετε μία αξέχαστη εμπειρία σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο. Αν θέλετε να γνωρίσετε την τέχνη της γλυπτικής και να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία των αρχαίων υμών προγόνων για να φτιάξετε ένα προσωπείο, τέλος αν θέλετε να παρακολουθήσετε πως οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν ένα Συμπόσιο και από πως έπιναν το κρασί τους, ΤΟΤΕ θα σας αρέσει η παρακάτω πρότασή μας!! 

Ο Γεώργιος και ο Εμμανουήλ είναι μια οικογένεια καλλιτεχνών. Αγαπούν τη γλυπτική, την αρχαία ελληνική οινοποιία και γενικότερα την τέχνη στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ο Γιώργος είναι εκπρόσωπος του Ομίλου Τεχνών, Λόγου και Επιστημών για την UNESCO Ελλάδος.

“Οι τέχνες αντικατοπτρίζουν την κοινωνία που τις δημιουργεί. Η φράση αυτή δεν αντιπροσωπεύει κανέναν περισσότερο από τους Αρχαίους Έλληνες. Μέσω των ναών τους, της γλυπτικής και της κεραμικής, ενσωμάτωσαν μια θεμελιώδη αρχή του πολιτισμού τους: την αρετή… Η αρχαία ελληνική τέχνη τόνισε τη σημασία και τα επιτεύγματα των ανθρώπων

Το ταξίδι ξεκινάει και θα μάθετε πώς ένας αρχαίος γλύπτης δούλευε, λαμβάνοντας την γνώση από δύο εκ των διασημότερων γλυπτών στην Ελλάδα θα ανακαλύψετε τις αρχαίες τεχνικές γλυπτικής και θα φτιάξετε το δικό σας ελληνικό έργο γλυπτικής που μπορείτε να πάρετε μαζί σας!

Θα εργαστείτε με τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα και θα μάθετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσετε μια σειρά με αρχαίες τεχνικές γλυπτικής όπως για παράδειγμα τη μέθοδο του χαμένου κεριού. Θα μάθετε για τη χύτευση μετάλλων, την χάραξη πολύτιμων λίθων, την κεραμική και τη γλυπτική από μάρμαρο.

Και ναι! Με την καθοδήγηση τελικά του έμπειρου γλύπτη θα δημιουργήσετε το δικό σας πρόπλασμα και θα το κρατήσετε ως αναμνηστικό της μοναδικής αυτής εμπειρίας γεμάτης γνώση και διασκέδαση!!

Επισκεφθείτε την Αίθουσα του Οίνου και πιείτε αυθεντικό ελληνικό κρασί από κύλικα (το σύνηθες σκεύος οινοποσίας).

Δοκιμάστε τα πρώτα αρχαία ελληνικά μεζεδάκια, μάθετε για τις παλιές τεχνικές οινοποίησης και ανακαλύψτε πώς λειτουργούσε ένα “εργοστάσιο” αμπέλου στο σπίτι!

Σε αυτό τον μοναδικό χώρο τέχνης θα έχετε την ευκαιρία να μελετήσετε μία από τις σπανιότερες συλλογές του αρχαίου ελληνικού κράνους, τα μυστικά τους τρόπους κατασκευής του και την ανάπτυξή του μέσα στους αιώνες, καθώς φιλοξενεί τη μοναδική συλλογή αρχαίων ελληνικών κρανών στον κόσμο ενώ αντίγραφο της συλλογής βρίσκεται στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης. (Hellenic Museum of Melbourne).

Το πανέμορφο αυτό ταξίδι στην Τέχνη θα κλείσει η Έκθεση με σύγχρονους πίνακες μεγάλων καλλιτεχνών οι οποίοι δημιουργούν εμπνευσμένοι από την αρχαία Ελληνική μυθολογία!

Τιμές:

Αίθουσα Γλυπτικής (διάρκεια 1 ώρα ) – €33,00* κατ’ άτομο για μέχρι 15 άτομα

Αίθουσα του Οίνου (διάρκεια 45 λεπτά) – €36,50* κατ’ άτομο για μέχρι 15 άτομα

Και οι δύο παραπάνω δραστηριότητες (διάρκειας 2 ώρες περίπου) €54,00* κατ’ άτομο για μέχρι 15 άτομα 

*Η κράτηση σας επιβεβαιώνεται με την πληρωμή της! Πληρωμή 72 ώρες πριν την δράση είναι απαραίτητη για να υπάρξει έλεγχος διαθεσιμότητας!!

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin