Πύργος Βασιλίσσης, η Εμπειρία!!!

Πύργος Βασιλίσσης, η Εμπειρία!!!

Ήταν μια υπέροχη, ηλιόλουστη Κυριακή και ένας πραγματικός περίπατος στον χρόνο!!! Όπου και αν κοίταζες στον Πύργο Βασιλίσσης έβλεπες την ομορφιά και αισθανόσουν την αγάπη των πρώτων ιδιοκτητών της και κυρίως, όπως μάθαμε από τον Ξεναγό μας κύριο Βασίλη Κουτσαβλή, της Βασίλισσας Αμαλίας για τον συγκεκριμένο τόπο. Ο πύργος εγκαινιάστηκε το 1854 από τον Όθωνα και την Αμαλία, ήταν και η μόνη φορά που ο Όθωνας είχε πάει στον πύργο και το τότε κτήμα που ήταν περίπου 2.500 στρέμματα! Η αγορά του κτήματος και το χτίσιμο του πύργου έγιναν με χρήματα της Αμαλίας, αν και φημολογείται ότι ο πεθερός της ήταν στην πραγματικότητα ο χρηματοδότης της. Η ίδια λάτρεψε αυτόν τον τόπο και ενώ δεν είχε ποτέ διανυκτερεύσει στον πύργος της, εκεί ξεκουραζόταν και ασχολείτο με την δένδροκηποκομία δημιουργώντας όμορφους κήπους καθώς και να φροντίζει τα άλογά της που αγαπούσε πολύ… Η αγάπη της φαίνεται άφθαρτη στο πέρασμα τόσων χρόνων καθώς σήμερα με απόλυτο σεβασμό διατηρείται ο χώρος…

Η Ξενάγησή μας ξεκίνησε με μια ιστορική αναδρομή στην απόφαση έλευσης του Βασιλικού ζεύγους και γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία στην Ελλάδα διάρκειας 40 περίπου λεπτών και συνεχίστηκε με την βόλτα στους πανέμορφους κήπους με τα πανύψηλα πλαγιώκλαδα και ορθόκλαδα κυπαρίσσια και τα συντριβάνια με τα μικρά αγάλματα όπως ο έρωτας για να φτάσουμε στους αμπελώνες των 42 στρεμμάτων του Πύργου όπου επίσης εντυπωσιαστήκαμε!

                           

Η Οινολόγος του Πύργου Βασιλίσσης μας μίλησε για τις μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας, την ποσότητα παραγωγής και διάθεσης αφού πρώτα περάσαμε από τον χώρο παραγωγής του κρασιού με τις τεράστιες δεξαμενές και τον χώρο εμφιάλωσης καθώς και την αυτονομία στη διαδικασία συντήρησης του αμπελιού παρουσία των πανέμορφων και τόσο φιλικών αλόγων του Πύργου που όπως μάθαμε συμμετέχουν μόνο σε αγώνες υπερπήδησης εμποδίων όπου κρίνονται οι ικανότητες, η προετοιμασία και η αποτελεσματικότητα του ζεύγους Αθλητή και Ίππου.

Η σκυτάλη της ενημέρωσης πέρασε και πάλι στον ξεναγό μας που απλόχερα μας πληροφόρησε για τη ζωή στο εσωτερικό του Πύργου την εποχή εκείνη όπου πραγματικά θαυμάσαμε το μέγεθος της αισθητικής της Βασίλισσας στον διάκοσμο, την αρμονία και τη ζεστασιά στα υπέροχα χρώματα και αισθανθήκαμε για λίγο να ταξιδεύουμε πραγματικά στον χρόνο!

Την ξενάγησή μας ολοκλήρωσε η Οινογευσία αλλά πριν φτάσουμε στον χώρο όπου αυτή θα λάμβανε χώρα περπατήσαμε και πάλι στον φροντισμένο περιβάλλοντα χρόνο όπου και πάλι τα υπέροχα άλογα περπατούσαν συνοδεία των φροντιστών τους ανάμεσά μας μέχρι που το μάτι μας ανακάλυψε ένα από αυτά να γυμνάζεται κάνοντας διάδρομο!! Ναι σωστά διαβάσατε, διάδρομο… Και ορίστε το πειστήριο!

 

Οινογευσία 5 ετικετών του Πύργου συνοδεία αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων και η μύησή μας σε βασικούς κανόνες χρήσης του κρασιού από τον τρόπο που θα πρέπει να κρατάμε το ποτήρι μας και γιατί μέχρι να μάθουμε να το γευόμαστε! Και τα 5 ήταν υπέροχα!!!

Το δίχως άλλο, θα ξαναπάμε!!!!!

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin